Arie Boomsma heeft moeite met Kerstmis

Arie Boomsma vindt de feestdagen een lastige periode. "Het zou wel eens moeilijk kunnen worden", voorspelt de 37-jarige vrijgezelle presentator. Boomsma zegt vaak diepgang te missen rond kerst en oud en nieuw.

"Er staat heel veel druk op", zegt Boomsma over de feestdagen voor de camera van Novum Nieuws. "Het moet goed zijn, de feesten moeten leuk zijn. Ik vind het een heel geforceerde periode."

De presentator houdt de feestdagen liever ongedwongen. "Ik heb liever dat dingen spontaan gebeuren en authentiek zijn. Dat vind ik bij kerst en oud en nieuw soms ver te zoeken."

Als het aan Boomsma ligt, krijgen de feestdagen meer diepgang. "Alles in het samenzijn met mensen gaat mij om de ontmoeting. Dus als ik met vrienden of familie aan tafel zit, wil ik dat we het ergens over hebben. Niet een soort routine afwerken van eten en drinken."

Voor Boomsma is het einde van het jaar ook een tijd van reflectie. "Laten we elkaar zien en horen. Echt even praten over dingen die ertoe doen. Terugkijken op het afgelopen jaar: wat vond je moeilijk, wat vond je leuk. Het moet wezenlijk zijn."