Rutte speculeert toch over bezuinigingen

De drie partijen in de gedoogcoalitie willen niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek. Dat zegt premier Mark Rutte zaterdag in een interview met De Telegraaf. Eerder deze week zei de premier nog dat de partijen hebben afgesproken niet meer te speculeren over op welk terrein wel of niet eventueel extra wordt bezuinigd.

"Dit kabinet heef de afspraak gemaakt: wij komen niet aan de hypotheekrenteaftrek. Die afspraak staat", zegt Rutte in de krant. De premier noemt de hypotheekrenteaftrek een 'geweldig instrument'. "In de eerste plaats is het een correctie voor de hoge belastingdruk. En het mooie is dat het de bezitsvorming stimuleert."

In het televisieprogramma College Tour zei Rutte eerder deze week dat de VVD, het CDA en de PVV hebben afgesproken om niet meer te speculeren over mogelijke bezuinigingen tot duidelijk is of en hoeveel extra moet worden bezuinigd, bovenop de achttien miljard die in het regeerakkoord zijn afgesproken."We moeten stoppen met dat soort uitspraken en geen stoere dingen roepen", zei hij toen.


Rutte speculeert toch over bezuinigingen (Foto: Novum)