Schippers: Vrouwen met borstimplantaten naar arts

Vrouwen die de omstreden borstimplantaten van het Franse bedrijf Poly Implants Prothèses (PIP) hebben, moeten zich melden bij hun specialist of kijken op de website van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat advies gaf minster van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) vrijdag na afloop van de ministerraad.

De bewindsvrouw wees erop dat de IGZ in september vorig jaar al vrouwen met implantaten van PIP en M-Implants heeft opgeroepen om zich te melden bij een arts. "Dat advies geldt nog steeds."

De handel in en het implanteren van deze producten zijn in Nederland al langer verboden. Er liepen vorig jaar ongeveer duizend vrouwen rond met implantaten van deze merken. Hoeveel dat er nu zijn is niet bekend, omdat niet wordt bijgehouden hoeveel van hen de implantaten hebben laten verwijderen.

Schippers benadrukte dat niet is gebleken dat er een verhoogd risico is op kanker, zoals was gesuggereerd. In Frankrijk mogen alle ongeveer tienduizend vrouwen met PIP-implantaten die op kosten van de overheid laten verwijderen.


Schippers: Vrouwen met borstimplantaten naar arts (Foto: Novum)