Adele heer en meester in muzieklijsten

Adele heeft de bestverkochte cd van het jaar op haar naam staan. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van de Album Top 100. Het tweede album van de Britse zangeres, 21, stond in totaal dertig weken op de hoogste plaats van de albumlijst. Ook in de jaarlijst van singles voert ze de boventoon.

De 23-jarige is maar liefst drie keer terug te vinden in de top tien van singles. Zo staat ze bovenaan met Rolling in the Deep en neemt ze de achtste en tiende positie in met Set Fire to the Rain en Someone Like You.

In de albumlijst staat Anouk tweede met To Get Her Together. De derde positie is voor Coldplay met Mylo Xyloto. Caro Emerald, die vorig jaar het jaaroverzicht aanvoerde, is nog steeds terug te vinden in de hoogste regionen van de lijst. Haar debuutalbum, Deleted Scenes From the Cutting Room Floor, dat eind januari vorig jaar uitkwam, staat vierde.

Behalve Adele staan in de top drie van de singlelijst Alexis Jordan met Happiness en Gotye ft. Kimbra met Somebody That I Used To Know. De hoogst genoteerde Nederlandse artiest is Gers Pardoel met Ik Neem Je Mee. De rapper staat op de vijfde plaats.


Adele - Rolling In The Deep