VN betuigen laatste eer aan Kim Jong Il

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft donderdag stil gestaan bij het overlijden van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il. Alle aanwezigen hielden een minuut stilte, er werden geen toespraken gehouden en de zaal was half leeg.

Bij het begin van de bijeenkomst zei de president van de Algemene Vergadering, Nassir Abdulaziz Al-Nasser, dat het zijn 'trieste plicht' was om mee te delen dat Kim zaterdag was overleden. Al-Nasser vroeg de Noord-Koreaanse gezant 'de condoleances over te brengen' aan de regering en het volk van Noord-Korea. Vervolgens vroeg hij de gezanten te gaan staan en een minuut stilte te houden ter nagedachtenis aan wijlen de leider van de Democratische Volksrepubliek Korea.

update: 01.59 uur
De Verenigde Staten, Japan, Zuid-Korea en Europese landen hebben donderdag de minuut stilte geboycot voor de overleden dictator Kim Jong-il. De Noord-Koreaanse leider overleed afgelopen weekeinde en werd donderdagavond op verzoek van zijn vaderland herdacht in de Algemene Vergadering van de VN.