Belager van AZ-keeper Esteban heeft spijt

De 19-jarige man die afgelopen woensdag AZ-keeper Esteban aanviel tijdens het bekerduel tussen Ajax en AZ heeft volgens zijn advocaat spijt van zijn daad. In het tv-programma Nieuwsuur liet zijn advocaat weten dat zijn cliënt nadrukkelijk zijn excuses wil aanbieden aan de doelman van de Alkmaarders.

De 'fan' noemt zijn actie "een domme daad" en hoopt dat alleen hij verantwoordelijk wordt gesteld voor wat er is gebeurd. Tevens snapt hij de reactie van Esteban volledig, die de man een aantal trappen verkocht. Hij is niet van plan om aangifte te doen tegen de keeper uit Costa Rica. Eerder werd al bekend dat Esteban niet geschorst zal worden. De KNVB heet besloten om de rode kaart te seponeren. Hij kreeg de rode kaart van arbiter Bas Nijhuis nadat hij zijn belager een aantal rake trappen verkocht.

Het incident gebeurde in de 37e minuut van de wedstrijd. Na de rode kaart stuurde AZ-trainer Gertjan Verbeek zijn ploeg direct naar de kleedkamers om vervolgens niet meer terug te keren. De wedstrijd werd vervolgens gestaakt. Volgende week zal de KNVB een beslissing nemen over de verdere afwikkeling van het bekerduel.