[KNVB beker] Uitslag FC Twente - PSV

PSV heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB-beker. De Eindhovenaren wisten in een wedstrijd die pas ontbrandde in de verlenging met 1-2 te winnen bij FC Twente. De doelpunten werden gemaakt door Matavz (twee keer) en Janko.

Lange tijd gebeurde er weinig in de Grolsch Veste. Pas na een half uur was de eerste echte kans te noteren, toen Mertens in de verre hoek schoot. Mihaylov wist de bal echter nog net uit de hoek te tikken. Even later had Wijnaldum de enige andere kans van de eerste helft, maar ook nu wist de Twente-keeper de bal te redden.

PSV verdediger in duel met De Jong (Foto: Pro Shots)

Na rust werd het duel wat levendiger, waarbij Twente een eerste grote kans kreeg. Janssen werd vrijgespeeld voor Isaksson, maar de bal ging via de paal naast. Vanaf dat moment wisten de Enschedeërs wat meer de aanval te vinden, maar op nieuwe kansen was het lang wachten. Het leek dan ook op een verlenging uit te draaien, al kwamen beide ploegen er in de blessuretijd achter dat ze toch liever sneller met winterstop wilden gaan. Eerst wist Matavz een goede PSV-aanval niet te verzilveren en aan de andere kant redde Isaksson op een kopbal van De Jong.

Ook in de verlenging was het lang wachten op een grote kans, maar na 101 minuten was het eindelijk raak. Matavz scoorde met zijn hoofd na een voorzet van Mertens. In de tweede helft van de verlenging probeerde Twente de gelijkmaker te forceren, mede door het inbrengen van Janko. De thuisploeg kreeg na een valpartij van Cornelisse al snel een penalty, die door Janko werd benut.

Niet lang daarna ging FC Twente-verdediger Douglas in de fout na een uittrap van Isaksson. Matavz wist de bal mee te krijgen en de 1-2 achter Mihaylov te schieten. Twente ging daarna nog vol in de aanval en werd bijna beloond, maar de inzet van Chadli werd door Lens van de lijn gehaald. PSV kwam verder niet meer in de problemen en wist zich daardoor te plaatsen voor de kwartfinale.