Cel en psychiater voor aanvallen fietsters

Een 32-jarige man uit Sliedrecht die vorig jaar zeker vijftien meisjes en vrouwen van hun fiets sloeg, moet twintig maanden de gevangenis in. Ook moet hij zich snel laten opnemen in een psychiatrische kliniek. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht donderdag bepaald.

De slachtoffers van tussen de 12 en 21 jaar fietsten in alle gevallen aan het eind van de middag door Sliedrecht, waarop de man naast hen kwam rijden en hen in het gezicht sloeg. Sommigen raakten lichtgewond aan hun gezicht. De Sliedrechtenaar maakte zich ook schuldig aan aanranding, een poging daartoe en bedreiging. In één geval was hij ook de woning van een slachtoffer binnengedrongen.

De man ging doelbewust op pad om de meisjes te slaan, stelt de rechtbank. Volgens deskundigen lijdt hij onder meer aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis en borderline en vertoont hij kenmerken die als psychopathisch kunnen worden aangemerkt.

De meldingen druppelden binnen sinds mei 2010, maar de man werd pas in november vorig jaar aangehouden, nadat hij in korte tijd acht slachtoffers had gemaakt. De man, die inmiddels ruim een jaar in de cel zit, moet zeven slachtoffers schadevergoedingen betalen van enkele honderden euro's.