Hot Shots Golf populairste spel voor Vita

Hot Shots Golf 6 was afgelopen weekend het best verkochte spel voor de PlayStation Vita. Van de game zijn ruim 61 duizend exemplaren verkocht. Dat heeft het Japanse marktonderzoeksbureau Media Create donderdag bekendgemaakt.

Ondanks deze op het oog mooie cijfers neemt Hot Shots Golf 6 in de verkooptoptien slechts de zevende plaats in. Onder meer Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS en het rollenspel Final Fantasy XIII-2 voor de PlayStation 3 deden het beter. Zo gingen er van het rollenspel ruim 525 duizend exemplaren over de toonbank, waarmee het de best verkochte game van vorige week is.

De lijst met best verkochte spellen voor de PlayStation Vita wordt aangevuld met de actiegame Uncharted: Golden Abyss op de tweede plaats met 48 duizend exemplaren en Dynasty Warriors Next met 29 duizend stuks op de derde plek. In totaal zijn driehonderdduizend games verkocht.

De nieuwe draagbare PlayStation Vita-spelcomputer is ruim 324 duizend keer over de toonbank gegaan. Dat betekent dat Japanners gemiddeld 0,92 spellen per verkochte spelcomputer bezitten.


Hot Shots Golf populairste spel voor Vita (Foto: Novum)