Hero Brinkman opnieuw boos over Arondéuslezing

Opnieuw verzet PVV'er Hero Brinkman zich tegen de keuze van de provincie Noord-Holland voor het uitspreken van de Willem Arondéuslezing. Die wordt volgend jaar gehouden door René Boender, volgens Brinkman een 'klimaatgoeroe die rond de 6500 euro vraagt voor een lezing van een halfuurtje'.

Dit jaar zou de Willem Arondéuslezing worden gehouden door publicist Thomas von der Dunk. Dit ging, na fel verzet van de leider van de PVV-fractie in de Noord-Hollandse Provinciale Staten, niet door. Het verhaal van Von der Dunk was 'te politiek gekleurd'.

Von der Dunk trok onder meer parallellen tussen de Tweede Wereldoorlog en de opkomst van Geert Wilders. Uiteindelijk hield Von der Dunk, op initiatief van het Platform Stop Racisme en Uitsluiting, een alternatieve lezing buiten het provinciehuis in Haarlem.

Dit jaar is René Boender uitgenodigd, maar ook daar is Brinkman het niet mee eens. Brinkman noemt de gage die Boender vraagt 'compleet over de top'. "Graaier!", bijt hij hem op Twitter toe.

"Hij krijgt drie keer zoveel als die Von der Dunk (sic)", legt Brinkman uit. "Belachelijk dat dit überhaupt wordt voorgesteld in deze crisistijd." De PVV'er gaat proberen een stokje te steken voor de vergoeding die Boender krijgt.