KNVB: vervolg gestaakt duel nog onzeker

Het is nog niet duidelijk of het bekerduel tussen Ajax en AZ wordt uitgespeeld. Dat zei directeur betaald voetbal Bert van Oostveen tijdens een persconferentie in de Amsterdam Arena. Het duel werd woensdagavond gestaakt nadat een supporter AZ-doelman Esteban had belaagd. AZ besloot daarna de bekerwedstrijd niet uit te spelen.

Van Oostveen gaf aan dat de KNVB nu nog geen beslissing kan nemen. "We moeten eerst afwachten of de aanklager betaald voetbal een schuldige kan aanwijzen. Daarna wordt zijn rapport beoordeeld door het bestuur betaald voetbal. Dat schrijven de reglementen voor. We hopen voor kerst duidelijkheid te verschaffen."

Financieel directeur van Ajax Jeroen Slop reageerde op het incident. "Het is een vreselijke gebeurtenis. Het gaat om een 19-jarige jongen. Hij is opgepakt. We weten nog niet of hij een bekende is van Ajax, maar het is duidelijk dat hij het stadion niet meer inkomt."

Scheidsrechter Bas Nijhuis verklaarde tijdens de persconferentie waarom hij Esteban een rode kaart gaf. "Het is een gewelddadige handeling van de doelman. Ik kan dan niets anders dan de regels uitvoeren."