Amish-meisje VS per ongeluk doodgeschoten

Een man in de Amerikaanse staat Ohio die zijn geweer tijdens het schoonmaken in de lucht afvuurde heeft per ongeluk een 15-jarig Amish-meisje ruim anderhalve kilometer verderop doodgeschoten. Dat heeft de sheriff van de gemeente Holmes County dinsdag gezegd.

Rachel Yoder werd donderdagavond op weg naar huis in een door een paard voortgetrokken wagen door de kogel in het hoofd getroffen. Ze had eerder op de avond met collega's een kerstfeest bijgewoond op een boerderij van de Amish.

Het paard bleef de kar met de getroffen Yoder voorttrekken tot het lichaam in de buurt van haar huis uit de wagen viel. Haar broer vond haar nadat hij het paard rondjes had zien lopen, aldus sheriff Timothy Zimmerly. De autoriteiten dachten in eerste instantie dat het meisje uit de wagen was gevallen en op haar hoofd terecht was gekomen. In het ziekenhuis kwam de schotwond aan het licht.

Zimmerly zei dat de familie van de ongelukkige schutter zich zelf bij de politie meldde. "Naar alle waarschijnlijkheid gaat het hier om een ongeluk", aldus Zimmerly.