Brand in bus, eerst uitchecken

In een volle bus van vervoersmaatschappij Breng is woensdagochtend brand ontstaan terwijl het voertuig op de weg reed. De passagiers wilden tot verbazing van de bestuurder eerst uitchecken alvorens de bus te evacueren.

Onderweg van Druten naar Nijmegen viel het chauffeur Marcel Melssen eerst op dat zijn bus naar rechts trok, en vervolgens rook hij een steeds sterker wordende rooklucht. Die bleek afkomstig van de rem bij het linkervoorwiel, die vlam bleek te hebben gevat.

Melssen zette de bus in Beuningen langs de kant, zag dat de reminstallatie inmiddels in lichterlaaie stond, en maande de inzittenden naar buiten. Dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de reizigers bleken eerst nog uit te willen checken. "Ik moest toch even duidelijk maken dat dat nu even niet belangrijk was", vertelt de verbaasde chauffeur.

Melssen wist het vuur vervolgens met de brandblusser te doven. Een halfuur later werden de passagiers door een vervangende bus opgepikt om de tocht naar Nijmegen te vervolgen.