Lieke van Lexmond weerstaat verleiding vreemdgaan

Lieke van Lexmond heeft geen behoefte aan een slippertje. Hoewel de 29-jarige actrice en presentatrice toegeeft dat het verleidelijk is, geeft ze niet toe. "Ik heb daar geen zin in", vertelt Van Lexmond aan Grazia.

"Ik hoop dat ik een relatie krijg met iemand bij wie ik dat nooit zo voel. Ik ben ouderwets", stelt Lieke. "Mijn ouders zijn 35 jaar getrouwd en zij zijn zo gek op elkaar, dus het bestaat gewoon. Alleen moet je sterk zijn."

Van Lexmond, die in het verleden werd bedrogen, snapt mensen die vreemdgaan niet. "Eigenlijk geef je je beste maatje een harde trap. Ik zou mezelf nooit meer recht in de ogen kunnen kijken."

De 29-jarige begrijpt de huidige tijdsgeest ook niet. "Ik vind dat we in een maatschappij leven waarin iedereen vreemdgaat, waarin het lijkt alsof het normaal is. Dat is het niet."

Lieke, die vorige maand afscheid nam van Goede Tijden, Slechte Tijden, zag haar relatie met toetsenist Jeroen Rietbergen in november 2007 op de klippen lopen. Een paar dagen later werd bekend dat Rietbergen een relatie met Linda de Mol heeft.

Van Lexmond vond op haar beurt liefde bij haar collega Mark van Eeuwen, maar die relatie liep vorig jaar april stuk. Dit najaar ging de actrice een paar keer op stap met polospeler Aki van Andel, maar dat werd volgens Van Lexmond nooit een echte relatie.