De Boer wil neutraal blijven in bestuurscrisis Ajax

Frank de Boer is nog steeds niet van plan partij te kiezen in de bestuurscrisis die Ajax al maanden in zijn greep houdt. Dat vertelde de coach van Ajax vandaag op een persconferentie, belegd voor de wedstrijd tegen AZ.

Gisteren stelde Johan Cruijff dat de tijd is aangebroken dat De Boer een keuze maakt tussen de lijn van de legendarische nummer veertien en die van Louis van Gaal. "Als onderdeel van het technisch hart beslist hij als hoofdtrainer mee in dingen die de A-selectie raken. Nu is het de vraag in wie Frank zijn vertrouwen wil stellen: Jonk en Bergkamp met hun achterban of Blind en Van Gaal. Het zou goed zijn als daar duidelijkheid over komt," zei Cruijff.

Volgens De Boer is dat helemaal niet aan de orde omdat 'de benoeming van Van Gaal als algemeen directeur nog niet rechtsgeldig is'. "Ik kies niet tussen Cruijff en Van Gaal, maar voor de lijn-Cruijff. Ik hoop niet dat ik onderdeel ben geworden van een commercieel spel. Ik ben er voor Ajax, maar op het moment doen we de club allemaal veel pijn." Volgens de oefenmeester is een keuze tussen Cruijff en Van Gaal voor hem hetzelfde als een vader die tussen zijn dochter en zoon moet kiezen.


De Boer wil neutraal blijven in bestuurscrisis (Foto: Novum)