Craig moet langst dienende Bond worden

De producenten van de 23e James Bond-film Skyfall zijn zeer te spreken over hoofdrolspeler Daniel Craig. Ze willen hem een contract voor nog eens vijf Bondfilms aanbieden. De Brit is momenteel bezig met de opnames van Skyfall, zijn derde. "Als hij klaar is, zullen we het zeker met hem bespreken", zegt producent Michael G. Wilson tegen de Britse boulevardkrant The People.

"Het filmen is tot nu toe zeer voorspoedig verlopen", gaat Wilson verder. "Craig is de droom van elke regisseur, niemand is zo gepassioneerd als het om James Bond gaat. Hij is ook voor vele fans de favoriet na Sean Connery en ik kan het daar alleen maar mee eens zijn."

Vooralsnog staat het record op naam van Roger Moore, die in twaalf jaar tijd zevenmaal in de huid van 007 kroop. "Ik zou het geweldig vinden als Daniel dat record verbreekt en acht titels maakt", laat Wilson weten.

De 44-jarige Craig was voor het eerst in 2006 als Bond te zien in Casino Royale. Craigs blonde, blauwogige en enigszins gedrongen Bond was een immense trendbreuk met de voorgangers, iets waar niet alle fans even blij mee waren. Toch was de film met een wereldwijde opbrengst van bijna zeshonderd miljoen dollar de succesvolste Bondfilm ooit. Twee jaar later volgde Quantum of Solace, met een bijna even hoge opbrengst.

Skyfall verschijnt 1 november in de Nederlandse bioscopen. Craig is eerst nog in de misdaadthriller The Girl With the Dragon Tattoo te zien. Die film, gebaseerd op Stieg Larssons eerste boek uit de Zweedse Millennium-reeks, gaat op 19 januari in Nederland in première.


Craig moet langst dienende Bond worden (Foto: Novum)