Sneeuw in aantocht!

Afgelopen dagen hebben we al kunnen 'genieten' van winterse buien, echter maandagavond neemt wederom de kans op sneeuw toe vanuit het westen. Maandagmiddag trekt er een warmtefront over het land, gevolgd door een koufront. Het koufront zal naar alle waarschijnlijkheid het warmtefront gaan inhalen later op de avond.

In het westelijk deel van het land krijgen we vanaf de middag te maken met regen dan wel natte sneeuw. In het midden van het land zal het erom spannen of men daar te maken gaat krijgen met sneeuw. Na het zien van de recente modellen lijkt het voorlopig verstandig om het bij natte sneeuw te houden. Het oostelijk deel van het land kan zich opmaken voor sneeuw; daar lijkt alles goed te vallen wat betreft de waardes.

De neerslaghoeveelheden die momenteel berekend worden, bedragen ongeveer twee centimeter in het noordoosten van het land, twee à drie centimeter in de Achterhoek en in het zuidoosten van het land kan er zo'n vier centimeter vallen.

Het verkeer moet in de avonduren en ook in de nachtelijke uren rekening houden met gladheid door sneeuwval. Dit geldt met name voor het oostelijk deel van het land. Voor de laatste stand van zaken omtrent de naderende sneeuw kan je uiteraard terecht op het forum van FOK!