Ook Occupyers opgepakt bij Rabobank

Ook bij een filiaal van de Rabobank in Amsterdam zijn zaterdag Occupyers aangehouden. Betogers wilden ook deze bank bezetten. Met de arrestatie van vier actievoerders heeft de politie dat voorkomen, meldt een politiewoordvoerder.

Occupyers bezetten zaterdag rond het middaguur een pand van de ING Bank aan het Rokin in Amsterdam. De actievoerders stelden dat ze het een goed moment vonden opnieuw van zich te laten horen, 'nu de Occupy-beweging over de hele wereld in het nauw komt'.

Omstreeks 14.15 uur pakte de politie bij de ING Bank 24 betogers op. De poging de Rabobank te bezetten vond korte tijd later plaats. De 28 arrestanten zitten volgens de zegsvrouw van de politie zaterdagavond nog vast. Ze worden verhoord, waarna de officier van justitie beslist wat er met ze moet gebeuren.

Met de actie wilden de betogers protesteren tegen het huidige economische systeem en vooral de rol die banken hierbinnen vervullen. De actievoerders veroordelen dat de 'enorme winsten die de afgelopen jaren zijn behaald in de financiële sector' naar slechts een paar personen zouden zijn gegaan, terwijl de lasten nu collectief worden gedragen.

De actievoerders die de ING bank bezetten riepen zaterdag gelijkgestemden op ook een bankfiliaal te bezetten en waarschuwden zaterdag dat als de politiek de machtsverhoudingen niet laat kantelen in het voordeel van de 'gewone burger', er nog meer acties volgen.