[PDC] Farmer klopt Baxter, Tabern met moeite door

Vanmiddag werden er weer een aantal wedstrijden uit de eerste ronde van de PDC World Darts Championship 2012 afgewerkt. Jelle Klaasen plaatste zich voor ronde twee. Vanavond zullen er nog een aantal partijen plaatsvinden, waaronder Vincent van der Voort tegen Mark Hylton.

Dietmar Burger - Christian Perez (voorronde)

De partij uit de voorronde van vandaag ging tussen Dietmar Burger en Christian Perez. Perez, van Filipijnse afkomst, wist zich twee jaar terug naar het hoofdtoernooi te gooien. Ook vandaag wist hij dit te presteren. Perez opende direct met een 110-finish en liet Burger niet in de partij komen. Perez liep daardoor uit naar een simpele 0-4 zege, maar noteerde wel een gemiddelde van slechts 73,32. Hij komt in de eerste ronde uit tegen Alan Tabern.

Ronnie Baxter - Steve Farmer

Steve Farmer begon uitstekend aan de partij en wist vijf legs op rij te pakken. Het leek erop dat hij de zeer ervaren Baxter op een enorme nederlaag zou trakteren, maar de dubbels lieten Farmer ineens in de steek. Baxter vocht zich terug in de partij en kwam op 1-1 in sets. In de vierde set, bij een stand van 2-1 in sets en 2-0 in legs in het voordeel van Farmer, kreeg The Train tegen Baxter voldoende kansen om de partij te beslissen.

Het was echter The Rocket, hij profiteerde van de zenuwen van Farmer, die met de vierde set aan de haal ging en er een vijfde set uit wist te slepen. Daarin pakte Farmer opnieuw een 0-2 voorsprong en ditmaal wist hij zijn zenuwen wel onder controle te houden en de wedstrijd uit te gooien. Farmer gaat daardoor met een 3-2 overwinning naar de volgende ronde.

Robert Thornton - Ian White

Robertt Thornton krabbelde in de partij tegen Ian White na allerlei blessures weer een beetje op. The Thorn wist de wedstrijd met 3-1 te winnen en treft daardoor in de tweede ronde titelverdediger Adrian Lewis. Met onder meer een 101-finish wist Thornton de eerste set na vijf legs te pakken. White vocht zich in de tweede set echter knap terug en kwam terug tot 1-1.

De derde set werd opnieuw beslist in de vijfde leg en daarin wist Thornton via zijn derde 180'er van de partij en een finish op tops opnieuw het verschil te maken. Ook in de vierde set moest de vijfde leg uitsluitsel geven en het was opnieuw Thornton, ditmaal met een 81-finish, die aan het langste eind trok.

Alan Tabern - Christian Perez

Christian Perez, de Filipijn die de voorrondes wist te overleven, heeft het Alan Tabern flink lastig gemaakt in de eerste ronde. Perez wist in de tweede leg bijna een 140-finish uit te gooien, maar miste nipt de dubbel-10. Toch wist Tabern de eerste twee sets naar zich toe te trekken en daardoor leek het een makkelijke prooi voor The Saint.

In de derde set wist Perez echter prima tegenstand te bieden en uiteindelijk de set zelfs naar zich toe te trekken. In de vijfde leg van de vierde set kreeg de Filipijn twee pijlen voor opnieuw een setwinst, maar hij miste. Via een bulls-eye 122-finish wist Tabern de klus alsnog te klaren en daardoor de partij met 3-1 te winnen.