Blatter: "FIFA heeft fouten gemaakt"

Sepp Blatter heeft toegegeven dat de wereldvoetbalbond (FIFA) in het jaar 2011 een aantal fouten heeft gemaakt. Dit liet de 75-jarige Zwitser tijdens het WK voor clubs, dat momenteel in Tokyo wordt gehouden, weten.

De grootste fout van de FIFA was volgens Blatter het gelijktijdig toekennen van het WK 2018 en het WK van 2022. Deze worden in dan gehouden in respectievelijk Rusland en Qatar. "Dat was een totale vergissing", liet hij stellig weten. "Je kan het verleden helaas niet veranderen. Wat gebeurd is, is gebeurd. Nu moeten we vooruit kijken."

Daarnaast zorgde ook de toewijzing van de WK's van 2018, waar ook Nederland en België ook kans op maakten, en die van 2022 voor de nodige kritiek. De FIFA werd er namelijk van beschuldigd voor het geld te kiezen. Bovendien staken geruchten omtrent corruptieschandalen de kop op, waardoor de bond enkele leden moest schorsen.

"Ons schip bevond zich niet altijd in kalme wateren, maar nu brengen we het terug naar de haven", besloot Blatter zijn verhaal.