'CDA moet trots zijn op rechts kabinet'

Het CDA staat op historisch lage peilingen en dat is niet terecht. En daarom moet het CDA eens trots worden op het rechtse kabinet VVD-CDA. Dit zei CDA-Europarlementariër Wim van de Camp vrijdag in Pauw & Witteman (P&W).

"Laat het CDA nou eens trots zijn op dit kabinet. 80 procent van het regeerakkoord komt uit het verkiezingsprogramma van het CDA. Wij hebben de helft van de bewindslieden. Als je daar vervolgens niet trots op bent als partij en dat niet een beetje uitstraalt; ik vind dat ze trotser kunnen zijn op het regeerakkoord en het werk van dit kabinet", aldus Van de Camp.

De Europarlementariër is vooral trots op de CDA-ministers in het kabinet: "Kijk even wat Jan Kees de Jager doet in deze bittere tijden. Kijk even wat Verhagen doet aan innovatie."

SP-leider Emile Roemer, ook in de uitzending van P&W, is het niet eens met Van de Camp: "80 procent CDA-beleid, forget it. Dat is absolute onzin. Het hele regeerakkoord is helaas voor 90 procent gewoon het verkiezingsprogramma van de VVD."


'CDA moet trots zijn op rechts kabinet' (Fragment vanaf 10:16)