Jans: "Gaan goede pot spelen tegen PSV"

PSV staat tweede op de ranglijst, maar tegenstander sc Heerenveen verkeert in uitstekende vorm. Ron Jans verwacht een sterk PSV, maar ook een even sterk Heerenveen. Heerenveen staat momenteel op een knappe vijfde plaats, na dertien competitiewedstrijden op rij zonder verlies. Vorige week was het Bas Dost die in zijn eentje Excelsior afdroogde met vijf goals.

Ron Jans ziet bij PSV vooral het gevaar in de individuele kwaliteit. "Ze zijn op dit moment niet op hun best, maar het is een hele goede ploeg. Dries Mertens is met zijn dribbels, overzicht en schoten heel gevaarlijk. Zakaria Labyad is een slimme voetballer, en Ola Toivonen is vorig jaar tegen ons (1-3) de beslissende man geweest. Zo kun je nog wel even doorgaan", vertelt Jans op de clubsite.

Maar Jans heeft een zeer gemotiveerde ploeg. "Je voelt aan de hele groep dat ze zoiets hebben van: ‘kom maar op'. De wedstrijd leeft enorm. Ik denk dat wij weer een goede pot gaan spelen."

Vóór de 5-0 tegen Excelsior won Heerenveen ook al met 5-1 van AZ. "Ik ben heel tevreden over de laatste twee duels. Maar ook de wedstrijd daarvoor tegen NAC vond ik heel aardig. Er zit stabiliteit in deze groep. Dat zie je ook aan het feit dat we elke wedstrijd scoren. Het is een uitdaging om dat ook tegen PSV te doen, want die ploeg krijgt weinig doelpunten tegen."