Negen CRT-motoren in MotoGP 2012

Het MotoGP-veld in 2012 zal naar verwachting gaan bestaan uit 21 motoren. Hieronder vallen vier Honda's, vier Yamaha's, vier Ducati's en negen CRT's. Laatstgenoemde motoren zijn prototypes waarbij de motoren van een productiemachine afgeleid moeten zijn.

Met de CRT-regels wordt gehoopt dat er kosten kunnen worden bespaard. Enkele bestaande MotoGP-teams hebben al de overstap naar de CRT gemaakt. De regels bieden als voordeel dat de motoren per race drie liter brandstof meer mogen verbruiken dan een niet CRT-motor en dat er per jaar meer krachtbronnen beschikbaar zijn dan bij motoren die volledig prototype zijn.

Nog niet duidelijk is welke teams precies met de CRT-machines gaan racen. In ieder geval zullen nieuwkomers Forward Racing en Speed Master gaan rijden met respectievelijk Colin Edwards en Anthony West. Voormalig Superbiketeam Paul Bird Motorsports zal met James Ellison gaan rijden. Van de huidige teams schakelt Aspar over met de coureurs Randy de Puniet en Aleix Espargaro en zet Gresini met Michele Pirro een CRT in. Laatstgenoemde team zal ook een Honda RC213V inzetten voor Alvaro Bautista.