[Bundesliga] Bayern München kroont zich tot Herbstmeister

Ondanks een vroege rode kaart voor Franck Ribéry heeft Bayern München een overtuigende zege weten te boeken op 1. FC Köln (3-0). Daarmee is de ploeg Herbstmeister.

Der Rekordmeister, die vandaag tijdens de Champions League-loting FC Basel uit de koker zagen rollen, leken een lastige avond tegemoet te gaan. Zeker nadat Ribéry na ruim een half uur voor de tweede keer geel te zien kreeg. Tot dat moment domineerde Bayern het duel, met een sterk spelende Arjen Robben voorop in de strijd. Ondanks dat de thuisploeg met tien man speelde, kwam het vlak na rust wel op voorsprong.

Mario Gómez brak de ban na 48 minuten. De aanvaller maakte op aangeven van Thomas Müller zijn zestiende treffer van het seizoen. Nadat Jajalo een dot van een kans om zeep hielp voor de bezoekers, gooide David Alaba het duel na 63 minuten in het slot. De Oostenrijker lette goed op bij een hoekschop en schoot van dichtbij binnen: 2-0.

Vanaf dat moment speelde Köln een verloren wedstrijd en moest het twee minuten voor tijd zelfs nog een derde tegentreffer incasseren. De 22-jarige Toni Kroos werd goed vrijgespeeld door Alaba, waarna hij met een subtiel lobje voor de 3-0 eindstand zorgde. Bayern blijft ook na dit weekend koploper. De ploeg van trainer Jupp Heynckes heeft inmiddels 37 punten uit zeventien duels. Borussia Dortmund, dat morgen nog in actie komt tegen SC Freiburg, heeft zes punten minder.