Reese Witherspoon in misdaaddrama Devil's Knot

Reese Witherspoon heeft voor de hoofdrol getekend in Devil's Knot. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. De film is gebaseerd op het boek Devil's Knot: The True Story of the West Memphis Three en gaat over een trio dat begin jaren negentig drie jongetjes zou hebben vermoord.

In 1993 werden drie lijken van 8-jarige jongetjes gevonden in de bossen van Arkansas. Drie tieners werden van de moorden verdacht en in 1994 tot levenslang veroordeeld. De veroordeling leidde tot veel ophef omdat voor velen de schuld van de jongens allerminst vaststond. In 2007 verscheen nieuw forensisch bewijs. Uiteindelijk werden de drie mannen, na ruim achttien jaar, in augustus van dit jaar vrijgelaten. De dader is nog altijd onbekend.

Witherspoon speelt de rol van een moeder van een van de jongetjes. Hoewel ze er eerst vast van overtuigd is dat de drie tieners de daders zijn, begint ze steeds meer te twijfelen. Uiteindelijk gelooft ze dat de tieners de brute moorden niet hebben gepleegd.

Scott Derrickson en Paul Boardman, bekend van onder meer Hellraiser: Inferno en The Exorcism of Emily Rose, nemen het scenario van Devil's Knot voor hun rekening. Atom Egoyan, bekend van Exotica, The Sweet Hereafter en Chloe, regisseert. Behalve Witherspoon zijn nog geen acteurs bekend.

Regisseur Peter Jackson, vooral bekend van de The Lord of the Rings-trilogie, en zijn vrouw Fran Walsh hebben al de documentaire West of Memphis gemaakt over The West Memphis Three. Die film gaat in januari tijdens het Sundance Film Festival in Utah in première. Devil's Knot moet van de zomer in productie gaan zodat de film volgend jaar uit kan komen.


Reese Witherspoon in misdaaddrama Devil's Knot (Foto: Novum)