Ecclestone: "Race Austin niet voor tien jaar gegarandeerd"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt dat de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin, Texas, er alles aan moet doen om een plaats op de Formule 1-kalender te verdienen. De Brit garandeert de toekomst van de race dan ook niet voor tien seizoenen.

Het doorgaan van de 2012-race op Circuit of the Americas stond lange tijd op losse schroeven, maar net op tijd kwamen er de bankgaranties voor volgend jaar en de jaren erna. Hierdoor leek een contract voor tien jaren te zijn verzekerd, maar volgens Ecclestone is het zover nog niet. "Ze hebben ons betaald voor 2012 en enkele garanties gegeven voor daarna, maar niet voor de komende tien seizoenen," zei de Brit tegen Pitpass.

Hij verwacht dat de race volgend jaar door zal gaan en dat de Amerikanen hun best gaan doen om het circuit af te krijgen. "Waar ik namelijk zeker van ben, is dat we het geld dat ze ons hebben betaald hoe dan ook houden, en dus ook niet teruggeven als de race niet doorgaat. Ik denk dat dit de organisatoren wel genoeg motivatie geeft. Ik betwijfel namelijk dat de mensen in Texas ons betaald zouden hebben en de vereiste garanties zouden hebben gegeven zonder erop te vertrouwen dat de baan op tijd af komt."