Jolie blij met 'onverwachte' Globe-nominatie

Angelina Jolie is blij verrast met de Golden Globe-nominatie voor haar regiedebuut In the Land of Blood and Honey. "Ik had dit nooit verwacht", zegt ze tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De actrice is voor haar Bosnisch gesproken oorlogsfilm genomineerd in de categorie Beste niet-Engelstalige film. "Ik was onderweg en toen ik mijn telefoon aanzette zag ik het in een een mailtje." De 36-jarige Jolie schreef het scenario en regisseerde de film over de liefde tussen een Bosnische vrouw en haar Servische beul. "Ik ben blij dat ik deze film, waar ik om geef, heb kunnen maken en een distributeur kon vinden."

De Franse film The Artist heeft zes nominaties en maakt daarmee de meeste kans op de gouden beeldjes. Hoofdrolspeler Jean Dujardin grapt dat de nominatie voor beste acteur voor zijn stomme zwartwitfilm hem 'sprakeloos' heeft gemaakt.

Actrice Octavia Spencer is zo van de kaart met haar nominatie voor haar bijrol in The Help dat ze het huis op is gaan ruimen. "Als dingen geordend zijn, gaat het beter met me." Haar film over zwarte huishoudsters in het racistische Mississippi in de jaren zestig kreeg vijf nominaties.

Elton John is genomineerd voor zijn lied Gnomeo & Juliet voor de gelijknamige animatiefilm. Hij hoopt Lady Gaga mee te kunnen nemen als date op 15 januari als de beeldjes worden uitgereikt. "Dat ligt eraan wat ze te doen heeft."


Jolie blij met 'onverwachte' Globe-nominatie (Foto: Novum)