Ravage bij botsing trein en vrachtwagen

Een trein heeft vrijdag een vrachtwagen geramd op een spoorwegovergang in Maarsbergen. Daarbij is in ieder geval de machinist gewond geraakt, zegt een woordvoerder van het KLPD. De Utrechtse politie meldt dat de bestuurder van de vrachtwagen niet gewond is. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk.

De schade is enorm. De vrachtwagen, waarin vlees werd vervoerd, ligt in meerdere stukken. Het vlees ligt overal. De truck zou na de eerste botsing door een tweede trein uit de andere richting zijn geraakt.

Door het ongeluk rijden naar verwachting de hele dag geen treinen meer tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen. De verstoring duurt tot zeker 23.30 uur. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van zestig minuten.

Mensen die in de trein zaten zeggen via Twitter dat er vlammen en brokstukken langs de ruiten vlogen. Mensen in de trein zouden onder meer bloedneuzen hebben opgelopen. Er brak paniek uit, maar passagiers zouden inmiddels zijn gekalmeerd. De mensen zitten nog in de trein en het licht is uitgevallen.

De N226 bij Maarsbergen is voglens de ANWB in beide richtingen dicht als gevolg van het ongeluk.