Ajax benaderde Chivu voor terugkeer

Ajax heeft bij Cristian Chivu aangeklopt om hem te polsen voor een terugkeer naar Amsterdam. Trainer Frank de Boer bevestigde vrijdag dat de 31-jarige Roemeen serieus in beeld is als vervanger van Jan Vertonghen, die in de belangstelling van enkele Europese topclubs staat.

"Chivu is zeker een optie als Jan weggaat", stelt De Boer. "We moeten afwachten of hij haalbaar is, maar Cristian is altijd erg geïnteresseerd gebleven in Ajax."

De zaakwaarnemer van Chivu schermt echter met de belangstelling van andere clubs, waaronder Real Madrid. "Als hij naar Real kan, lijkt het me dat hij daarnaartoe gaat. Maar mocht de kans zich voordoen dat hij voor ons kiest, zullen we die zeker niet onbenut laten", zei De Boer, die tevens bevestigde dat technisch directeur ad interim Danny Blind het contact heeft gelegd.

Chivu, wiens contract komende zomer afloopt, speelde eerder tussen 1999 en 2003 al vier seizoenen voor Ajax. Via AS Roma belandde hij in de zomer van 2007 bij Internazionale, waarvoor hij inmiddels al 98 competitieduels speelde.


Ajax benaderde Roemeen Chivu voor terugkeer (Foto: Novum)