Medische keuring scheidt Trezeguet van River Plate

David Trezeguet is dicht bij een transfer naar River Plate. De 34-jarige spits tekent, indien hij zaterdag de medische keuring doorstaat, volgende week een contract. Dat meldt de Argentijnse club. Trezeguet is clubloos nadat hij vorige maand zijn contract bij Bani Yas uit de Verenigde Arabische Emiraten liet ontbinden.

Trezeguet moet de roemruchte Argentijnse club er weer bovenop helpen. River Plate degradeerde vorig seizoen voor het eerst in de 110-jarige clubhistorie vanaf het hoogste niveau. Momenteel staat de Argentijnse recordkampioen na zeventien wedstrijden tweede in de Nacional B.

Mocht de transfer rondkomen, dan keert de geboren Fransman terug naar het land waar hij opgroeide. De 71-voudig international begon zijn carrière bij Platense. Na vijf wedstrijden in de hoofdmacht gespeeld te hebben, werd de aanvaller verkocht aan AS Monaco. In 2000 stapte Trezeguet over naar Juventus, waar hij tien jaar speelde en zijn grootste successen kende.

Trezeguets hoogtepunt uit zijn loopbaan was de EK-finale tegen Italië in 2000 in Nederland en België. In de verlenging maakte hij in de Rotterdamse Kuip de winnende goal.