'The Witcher 2 4,5 miljoen keer illegaal gedownload'

Volgens ontwikkelaar CD Projeckt RED is hun game The Witcher 2 maar liefst 4,5 miljoen keer illegaal gedownload. De ontwikkelaar zoekt nu naar vergoeding bij de piraten. Dit meldt website Joystiq.

Verschillende BitTorrent-gebruikers in Duitsland geven aan bericht te hebben ontvangen dat CD Projekt RED 912 euro verwacht ter compensatie van hun piraterij. "Zoals jullie weten zijn we hier geen grote fans van kopieerbeveiliging. Het is vervelend voor diegenen die het spel legaal aangeschaft hebben – dezelfde groep mensen die besloten dat onze game de vraagprijs waard was en het gingen kopen", aldus CD Projekt RED tegenover website Joystiq. "We willen hun het leven niet moeilijker maken door irritante kopieerbeveiliging toe te voegen."

"Dit moet echter geen groen licht betekenen voor piraten. We zullen het nooit goedkeuren, aangezien het niet alleen effect heft op ons, maar effect heft op de hele game-industrie." De ontwikkelaar legt vervolgens uit dat ze de zorgen van andere consumenten herkennen en alleen actie ondernemen jegens diegenen waarvan ze het helemaal zeker weten dat zij de game illegaal verkregen hebben.

De studio ging verder niet in op de methode die ze gebruiken om deze personen te achterhalen, maar liet wel los dat deze door een extern bedrijf uitgevoerd wordt.