[EL] Uitslag PSV - Rapid Boekarest

PSV is er in geslaagd om ook zijn laatste groepswedstrijd in de Europa League te winnen. In Eindhoven was de selectie van de Eindhovenaren, die vooral uit jonge spelers bestond, met 2-1 te sterk voor Rapid Boekarest. De Roemenen bogen pas ver in de tweede helft voor de thuisploeg.

Przemyslaw Tyton maakte in de wedstrijd tegen Rapid Boekarest zijn rentree. De Pool stond drie maanden buitenspel, vanwege een zware hersenschudding. Daarnaast bestond de ploeg vooral uit jonge spelers en kregen een aantal gevestigde namen rust. Marcel Ritzmaier en Stefano Marzo mochten zich vanavond bewijzen en kregen een plekje in de basis.

Jeremain Lens in duel met Ciprian Deac (Foto: Pro Shots)

Toch had PSV in de eerste helft de grootste moeite om het spel te maken. In de eerste 45 minuten vielen er nauwelijks kansen te noteren en leek het uiteindelijk op een doelpuntloos gelijkspel uit te lopen.

In de tweede helft koos Rutten ervoor om Ola Toivonen en Stanislav Manolev in het veld te brengen. De laatstgenoemde speler wist uiteindelijk het verschil te maken. De Bulgaar maakte in de 75e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd, nadat keeper Straton in de fout ging. Vier minuten later bediende hij Tim Matavz, die de score verdubbelde.

In blessuretijd kreeg PSV overigens nog wel een tegentreffer om de oren, maar het mocht niet meer baten voor de Roemenen.