Tachtigduizend Pukkelpoppers vragen bonnen

Bijna tachtigduizend bezoekers van Pukkelpop hebben gebruikgemaakt van de tegemoetkoming die de organisatie heeft aangeboden. De gedupeerden kregen drank- en eetbonnen vanwege het noodweer dat het Belgische festival deze zomer trof.

In totaal accepteerde 87 procent van de festivalgangers de tegemoetkoming. Ruim tienduizend mensen deden afstand van de bonnen die gedupeerden via een persoonlijke link tot 12 december konden downloaden.

"Wij zijn zeer verheugd met deze reactie", laat Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine weten via de website van het festival. "Ook met het grote aantal festivalgangers dat besloten heeft om hun eet- en drankbonnen slechts gedeeltelijk of helemaal niet op te nemen om het festival te steunen."

Het noodweer op de eerste dag van het festival heeft grote financiële gevolgen voor de organisatie. Doordat het officieel als ramp werd aangemerkt, kan ze geen beroep doen op een aansprakelijkheidsverzekering. In plaats van de tickets terug te betalen, besloot de organisatie eet- en drinkbonnen beschikbaar te stellen. De organisatoren riepen verder iedereen op het festival te helpen.