Ricciardo en Vergne racen voor Toro Rosso in 2012

Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne zullen in 2012 de coureurs zijn voor het Formule 1-team Scuderia Toro Rosso. Dit betekent dat de huidige rijders Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari vervangen zullen gaan worden. Het besluit werd in samenspraak met Red Bull Racing genomen.

Het is voor het eerst sinds 2006 dat Toro Rosso met een geheel nieuwe line-up komt. Buemi en Alguersuari werden door de Italiaanse renstal bedankt voor hun diensten, nadat bleek dat ze niet goed genoeg waren voor Red Bull Racing. Daarom zijn ze na drie jaar vervangen door Ricciardo die dit jaar zijn racedebuut al bij HRT maakte en Vergne die als derde rijder bij de Red Bull-teams indruk wist te maken in de momenten die hij in de Formule 1 kreeg.

"Ik ben blij dat we vroegtijdig onze rijders voor volgend jaar bekend kunnen maken, omdat we zo ons aandacht op 2012 kunnen gaan richten. Dit jaar hebben zowel Daniel als Jean-Eric bewezen de stoeltjes waard te zijn en ik verwacht dat ze volgend jaar in grote mate bij gaan dragen aan de teamprestaties. Daniel heeft het voordeel dat hij al wat races gereden heeft, terwijl Jean-Eric bewezen heeft zich snel aan te kunnen passen aan de Formule 1-auto," zei Toro Rosso-teambaas Franz Tost.