Aion wordt gratis in februari

Het online spel Aion is vanaf februari gratis te spelen. Game-uitgever NCsoft maakt dit bekend omdat de betaalde versie niet langer in trek is bij gamers. Het bedrijf werkt samen met gamestudio Gameforge om het gratis spel te voorzien van nieuwe opdrachten voor de spelers.

Met ingang van februari kent het online spel drie typen abonnementen. Gamers die het spel al speelden voor de overgang stromen automatisch in het Veteran-pakket, waarmee zij onder meer een eigen winkel in het spel kunnen openen. Spelers die een Gold-pakket kopen kunnen sneller stijgen in de rangorde van het spel. Hoeveel een Gold-pakket kost, is nog niet bekend.

Aion werd in september uitgegeven in Europa. Het spel zou alleen in de voorverkoop 400 duizend keer verkocht zijn. In januari vorig jaar kwam uitgever NCsoft in opspraak toen de abonnementen van veel spelers gekraakt waren. Afgezien van een grote uitbreiding, Assault On Balaurea, werd het daarna stil rond het online spel.

Met Aion wordt de zoveelste online game omgebouwd voor het free-to-play-verdienmodel. Spellen als Everquest 2, DC Universe Online en The Lord of the Rings Online maakten de overstap al. Deze games zijn gratis te spelen, maar spelers moeten betalen voor virtueel geld, virtuele zwaarden, paarden of meer ervaringspunten en opdrachten om uit te voeren. In het geval van DC Universe Online steeg de omzet met duizend procent.


Aion wordt gratis in februari