Ellende maakt gezin Frans Bauer hechter

Frans Bauer is ervan overtuigd dat zijn gezin hechter is geworden door alle ellende die hij de afgelopen maanden heeft meegemaakt. "Aan al die ellende zit ook een positieve kant", vertelt de 37-jarige zanger aan Viva.

Frans' tante pleegde vorig jaar maart zelfmoord en zijn oom stapte niet veel later ook uit het leven. Een paar maanden later kreeg Frans' vader te horen dat hij longkanker heeft en verongelukte een neefje van zijn echtgenote. "Maar we zijn geen mensen die bij de pakken neerzitten", zegt Bauer. "Onze kinderen moeten kinderen zijn, we moeten ze beschermen tegen verdrietige dingen."

Zijn vier zoons zijn alles voor Bauer. "Ik ben een artiest en een perfectionist, maar het meest ben ik vader." Voor de volkszanger, die zichzelf 'de grootste undergroundartiest van Nederland' noemt, is er maar een vrouw. "Geen enkele vrouw kan Mariska overtreffen, zij staat op eenzame hoogte, alleen al omdat ze mijn kinderen heeft gebaard."

Verleidingen kent Bauer naar eigen zeggen niet. "Ik krijg dagelijks brieven van vrouwen die verliefd op me zijn, maar ze zouden ook moeten weten dat ik getrouwd ben en dat trouw voor mij ontzettend belangrijk is", vertelt de zanger. "Al ben je Pamela Anderson met borsten zo groot als de Pyreneeën: je komt nooit tussen Mariska en mij."