Microsoft brengt Kinectimals naar iPhone

Gamers die gek zijn van virtuele huisdieren kunnen het spel Kinectimals downloaden. Het spel dat eerder verscheen voor onder meer Kinect en de Xbox 360 is nu ook beschikbaar voor de iPhone 4, 4S en iPad 2. Het is het tweede Xbox 360-programma in korte tijd dat Microsoft uitgeeft voor apparaten van Apple.

Vorige week lanceerde Microsoft al een app genaamd My Xbox Live. Gamers met een Xbox 360 kunnen de app voor de iPhone gebruiken om met hun gamevrienden te chatten via het online netwerk van de Xbox 360.

Er was al een versie van Kinectimals beschikbaar voor smartphones die werken op het Windows-besturingssysteem. De Xbox 360 en Windows zijn beide van Microsoft, waardoor een dergelijke release geen verrassing is. Apple en Microsoft zijn echter concurrenten. Microsoft wil met Windows Mobile een deel van de markt van Apples iPhone wegsnoepen.

Kinectimals is een game waarin spelers een tijgertje en andere diertjes moeten verzorgen. Xbox 360-gamers die ook de smartphone-versie kopen, krijgen vijf nieuwe beestjes om mee te spelen.