Defensie meldt mogelijke corruptiezaak bij justitie

Het Ministerie van Defensie heeft dinsdag bij het Openbaar Ministerie (OM) melding gemaakt van een mogelijk ernstige integriteitschending door een burgermedewerker. Een woordvoerder van het departement heeft dat woensdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Het zou gaan om de hoogste wagenparkbaas van het leger. Hij zou in ruil voor het beïnvloeden van de autokeuzes jarenlang gratis in dure auto's hebben rondgereden. Hij kreeg wel een factuur, maar betaalde die niet. Dat gebeurde pas maanden later, wanneer de auto werd ingeruild tegen een gunstige prijs.

De mogelijke corruptiezaak kwam aan het licht door een onderzoek dat loopt naar de aanschaf van nieuwe politieauto's. Een van de ondervraagden meldde tegenover de commissie-Schout, die deze order onderzoekt, belastende feiten over de wagenparkbeheerder.

Het gaat volgens de zegsman in tegenstelling tot wat de krant schrijft niet om een aangifte. Het OM in Anhem moet een besluit nemen over verdere stappen. De zegsman wil verder niet op de zaak ingaan. "We wachten de bevindingen van het OM af."