Google schenkt Platform Bèta Techniek recordbedrag

Google schenkt een recordbedrag van ruim 550 duizend euro aan de Stichting Platform Bèta Techniek. De stichting laat weten niet eerder zo'n groot bedrag van een bedrijf te hebben ontvangen. Het platform moet voor de overheid voor genoeg goed opgeleide bèta's en technici zorgen.

Het geld wordt ingezet om jongeren te interesseren voor wiskunde en informatica, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar 'talentvolle meiden en allochtone jongeren'. Ook hoopt de stichting op het aantal eerstegraads wiskundedocenten op te krikken.

Door de 'toenemende rol van technologie' blijft het aantal vacatures op het gebied van informaticia, technologie en wiskunde groeien, stelt directeur van Google Nederland Pim van der Feltz. "Er ligt voor Google een taak weggelegd om aan scholieren te laten zien welke kansen een opleiding in betatechniek biedt."

Bedrijven staan volgens minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) nu al te springen om jongeren met een technische opleiding, 'en dat wordt alleen maar meer'. De 'gulle gift' van Google is volgens haar dan ook te prijzen. De gift laat volgens haar zien dat Google een vooruitziende blik heeft.