Toch maar één schutter in Luik

Het bloedbad dat dinsdag in het stadshart van Luik is aangericht was het werk van één persoon. Dat heeft het crisiscentrum van het Belgische ministerie van binnenlandse zaken gezegd. Eerder werd gedacht dat er meerdere daders actief waren.

Bij de schietpartij in Luik, waarbij vuurwapens en granaten werden gebruikt, zijn vier doden gevallen, onder wie de dader, die mogelijk zelfmoord pleegde. Daarnaast raakten zeker 75 mensen gewond.

De dader, de 33-jarige Norodine Amrani, heeft volgens het Belgische openbaar ministerie een celstraf uitgezeten voor wapenbezit, drugs en seksueel misbruik. Openbaar aanklager Danielle Reynders zei dat Amrani dinsdag was opgeroepen voor verhoor door de politie. Waarover Amrani precies gehoord zou worden werd niet bekendgemaakt.

Amrani zou zijn huis hebben verlaten met een rugzak, handgranaten, een vuurwapen en een machinepistool. Hij liep in zijn eentje naar de Place Saint-Lambert waar hij vanaf een verhoging drie granaten naar een bushokje gooide. Vervolgens opende hij het vuur.