Schutter Almelo gebruikte dienstwapen

De agent in opleiding die vrijdagavond een 18-jarige vrouw doodschoot in een supermarkt in Almelo gebruikte daarbij zijn dienstwapen. De dader gebruikte het vuurwapen daarna om zelfmoord te plegen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo dinsdag bekendgemaakt na technisch onderzoek.

De 25-jarige dader schoot tijdens koopavond de caissière van de C1000 in winkelcentrum Schelfhorst dood. Nog diezelfde avond werd duidelijk dat de dader een agent in opleiding was bij het korps Amsterdam-Amstelland. Hij was de ex-vriend van het slachtoffer en beroofde zich na zijn daad van het leven in zijn woning. Daar zijn ook twee afscheidsbrieven gevonden.

Volgens het OM zijn er geen aanwijzingen dat iemand heeft geholpen bij de aanslag. Justitie gaat daarom uit van het scenario moord gevolgd door zelfdoding. De rijksrecherche en de regiopolitie werken momenteel aan een feitenonderzoek.

In Almelo wordt dinsdag een stille tocht gehouden voor het doodgeschoten kassameisje. De tocht begint om 18.00 uur bij het winkelcentrum. De stoet loopt vervolgens naar stadscafé Rembrandt in de binnenstad. Deelnemers wordt verzocht om een witte of roze roos mee te nemen.