Den Ilp in conclaaf over mogelijke komst Angels

Burgemeester Astrid Nienhuis van de gemeente Landsmeer overlegt met wethouders en politie over het gerucht dat de Hells Angels zich in Den Ilp willen vestigen. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente ten noorden van Amsterdam dinsdag. De motorclub moet vertrekken uit Amsterdam en is daarom op zoek naar een nieuw terrein.

De Hells Angels zouden hun oog volgens De Telegraaf hebben laten vallen op een pand van de Ilper Houthandel, midden in het dorp. De gemeente zegt dinsdag geconfronteerd te zijn met dat gerucht en geeft later op de dag een reactie.

Advocaat van de Hells Angels Huib Struycken zegt niet op de hoogte te zijn van het plan, maar vraagt zich af waarom de motorclub zich niet in Den Ilp zou mogen vestigen. De gemeente kan de motorclub volgens hem niet weigeren.

Struycken beroept zich op het grondrecht van vrijheid van vereniging. Verder denkt hij dat het juist positief kan uitpakken voor het dorp. 'In het oude clubpand had niemand last van ze en ze zorgden juist voor meer veiligheid.' De motorclub bereikte woensdag overeenstemming met de gemeente Amsterdam over de schadeloosstelling voor het opgeven van het clubhuis aan de H.J. Wenckebachweg. Voor het onteigenen van het terrein kreeg de club vier ton.

De gemeente was een onteigeningsprocedure tegen de Hells Angels gestart vanwege het plan om op het terrein huizen en bedrijven te gaan bouwen.