'Saab ontvangt ruim drie miljoen van Youngman'

De Zweedse autofabrikant Saab heeft 3,3 miljoen euro ontvangen van zijn Chinese investeerder Youngman. Dat meldt de Zweedse zakenkrant Dagens Industri dinsdag, die daarbij een anonieme bron citeert. Volgens de krant is het geldbedrag vrijgemaakt voor de openstaande belastingaanslagen van Saab in Zweden.

Woensdag zal nogmaals een financiële transactie plaatsvinden. Hierbij maakt Youngman twintig miljoen euro over om het uitbetalen van de salarissen van de werknemers van Saab mogelijk te maken. Voor het einde van de maand ontvangt Saab een aanvullende tien miljoen euro, meldt het nieuwsbericht.

Saab, dochter van Swedish Automobile, heeft sinds september onder bescherming tegen schuldeisers geopereerd terwijl het een herstructurering probeerde door te voeren. De bewindvoerder van de reorganisatie diende vorige week een aanvraag in bij de Zweedse rechtbank ter beëindiging van het herstructureringsproces vanwege gebrek aan financieringen.

De onderneming heeft nu tot 15 december om te reageren op het rapport van de bewindvoerder en om nieuwe reddingsplannen in te dienen bij de rechtbank, voordat het gerechtshof beslist of het de herstructurering beëindigt.

De bron van de Zweedse zakenkrant Dagens Industri meldt dat de informatie en de documenten donderdag voor 13.00 uur voorgelegd worden aan de rechtbank, om de herstructurering door te laten gaan.