'Valve begint nieuwe ARG'

Het is mogelijk dat Valve een nieuwe ARG is begonnen voor een aankondiging die ze gaan maken. ARG staat voor Alternate Reality Game en het is niet de eerste voor Valve. Door middel van hints in trailers, games, nieuwtjes of gewoon cryptische codes via Twitter probeert Valve de gamers bij een nieuwe onthulling te betrekken.

Het is niet zeker dat Valve iets van plan is maar de hints en gebeurtenissen lijken er wel op. Het begon met een brief van 4Chan naar Gabe Newell. Newell gaf antwoord met volgende “I don’t suppose it would ease your wrath if I told you we’re announcing all of your favourite things at E3 2012?”.

Daarna kwam er een post op Reddit van Newell, er stond het volgende “I can see how the wording caused some confusion there. Yes, we are announcing something with a three in it.” Het kan allemaal nep zijn maar er gebeuren ook andere dingen

Zo liep er laatst een valve-medewerker in een Half-Life 3 t-shirt. Afgelopen weekend waren de VGA's, hier kwam personage Wheatley in beeld met in het beeld verschillende cijfers en codes. Daarnaast is het Twitter-account van Doug Rattman sinds afgelopen weekend weer actief. Rattman is een werknemer uit de Portal-games en was voor lange tijd stil op Twitter. Afgelopen weekend stuurde hij rare Tweets die je hier allemaal kan bekijken. Sommigen die de Valve ARG's volgen geven aan dat Rattman zijn Twitter niet echt is.

Of er serieus wat speelt of niet, de laatste tijd lijkt er wel meer te gaan gebeuren rondom Valve en mogelijk een nieuwe game van ze.