'Toekomst Football Manager is mobiel'

Het managementspel Football Manager gaat zich in de toekomst meer richten op mobiele apparaten. Gamestudio Sports Interactive wil zich onder meer richten op tablets en online functies. Dat heeft studiobaas Miles Jacobson gezegd in een interview met gamevakblad Develop.

De studiobaas vindt dat de toekomst voor Football Manager ligt bij clouddiensten, waarbij al het rekenwerk voor spellen door online servers wordt gedaan. "Dan zouden we hetzelfde spel op verschillende computers en tablets kunnen aanbieden. Dat zou ideaal zijn", zei hij tegen het vakblad.

Hoewel Football Manager grafisch niet geavanceerd is, vergt de game veel rekenkracht door de grote hoeveelheid data die continu verwerkt wordt. Daardoor is de draagbare versie van het spel, Football Manager Handheld, op dit moment een uitgeklede versie van zijn grote broer op de pc.

De nieuwste versie van Football Manager Handheld is vorige week uitgebracht voor de iPhone. Van Football Manager 2012 zijn sinds eind oktober bijna zeshonderdduizend exemplaren verkocht in Europa.


'Toekomst Football Manager is mobiel' (Foto: Novum)