George Clooney maakt film over komische broers

George Clooney werkt aan een film over de komieken Tom en Dicky Smothers. De twee broers hadden in de jaren zestig een controversiële show op de Amerikaanse televisie. De acteur en regisseur heeft al twee scenaristen aangesteld, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Clooney heeft Brian Hecker en Craig Sherman gevraagd het boek Dangerously Funny: The Uncensored Story Of The Smothers Brothers Comedy Hour van David Bianculli te bewerken tot een script. De twee hebben pas het scenario afgerond over de oprichter van gamebedrijf Atari. De 50-jarige Clooney gaat de film over de gebroeders Smothers produceren. Of hij ook tekent voor een rol of de regie is onbekend.

Tom en Dicky Smothers hadden van 1967 tot 1969 de televisieshow The Smother Brothers Comedy Hour, waarin zij de politiek op de hak namen en kritisch waren over de oorlog in Vietnam. Onder anderen Steve Martin en Rob Reiner schreven voor de show. Tv-zender CBS trok uiteindelijk de stekker uit de show, volgens geruchten vanwege de kritiek die de broers uitten op president Richard Nixon.

Clooney heeft dit jaar de politieke film The Ides of March geregisseerd en gooit hoge ogen met zijn rol in het drama The Descendants. Wanneer de film over de gebroeders Smothers in productie gaat, is nog onbekend.


George Clooney maakt film over komische broers (Foto: Novum)