'Platinum Games is de redder van Metal Gear Rising'

Kojima Productions heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan na het tonen van de nieuwe trailer voor Metal Gear Rising: Revengeance. Er was aangegeven dat de tijdslijn was verschoven naar een aantal jaar na het verhaal uit Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Maar Kojima Productions geeft aan dat Metal Gear Rising geen deel uit de Metal Gear Solid-serie is.

Volgens een Japanse podcast was Metal Gear Solid: Rising op het puntje van gecanceld te worden. De makers van de game, Kojima Productions, wisten namelijk totaal niet meer hoe ze verder moesten gaan. Ze konden namelijk geen game bouwen rondom het alles doormidden hakken ondanks dat het verhaal al klaar lag.

Leden van Platinum Games kwamen toevallig op bezoek toen Kojima een eind aan het project wou maken en Rising de koelkast in wilde duwen. Platinum Games zag nog wel licht in het project en na onderhandelingen met Kojima Productions mocht Platinum Games een nieuw verhaal bedenken en verder gaan waar Kojima Productions gestopt was.

De vijanden uit de E3-demo zullen nog steeds in Metal Gear Rising: Revengeance zitten. Waar in de E3-demo nog aangegeven werd dat alles kapotgesneden kon worden geeft Kojima nu aan dat het gelimiteerd is aan bepaalde objecten en alle vijanden. Het was anders onmogelijk om levels te maken als alles kapotgemaakt kon worden.

Metal Gear Rising: Revengeance moet in 2012 uitkomen en zal afgemaakt worden door Platinum Games, de makers van Bayonetta. Hideki Kamiya, de originele bedenker van Bayonetta en de hoofdontwikkelaar voor dat spel werkt momenteel niet mee aan Metal Gear Rising: Revengeance.