Heynckes: "Winst op Stuttgart cruciaal"

Bayern München boekte zondagmiddag een belangrijke overwinning bij VfB Stuttgart. Trainer Jupp Heynckes toont zich tevreden.

Mario Gómez was weer eens van levensbelang voor Der Rekordmeister. De spits scoorde tweemaal tegen zijn oude club en boog zo eigenhandig een achterstand om in een belangrijke overwinning. Bayern loopt door de zege uit op nummer twee Borussia Dortmund, dat thuis tegen 1. FC Kaiserslautern niet verder kwam dan 1-1.

Ook Heynckes spreekt van een zeer belangrijke overwinning. "Het was vandaag cruciaal om drie punten te pakken bij Stuttgart, waar het nooit vanzelfsprekend is dat je wint", zo laat de oefenmeester weten op de clubsite van Bayern. "Er zijn echter nog achttien wedstrijden te spelen."

Heynckes had ook complimenten over voor Gómez. "Niet alleen scoorde hij twee doelpunten, maar hij werkte ook heel hard als hij niet in balbezit was. Wedstrijden tegen Stuttgart zijn erg speciaal voor hem. Gelukkig scoorde hij de doelpunten vandaag. We zijn heel erg blij met hem."