Rutten vooral blij met de drie punten

PSV won gisteren de Brabantse derby tegen NAC Breda met 1-0, maar had de grootste moeite om de zege tot stand te brengen. Fred Rutten, trainer van de Eindhovenaren, liet na de wedstrijd weten vooral blij te zijn met de drie punten.

"Ik ben gelukkig met de winst, maar de manier waarop was niet helemaal honderd procent. De amusementswaarde was van een minder gehalte, zoals in de laatste duels die wel hoog was. Dat kan een keertje", liet Rutten aan de aanwezige journalisten weten.

"In de eerste helft was het van onze kant een 'normale' wedstrijd, al had het baltempo hoger kunnen zijn", analyseerde de oefenmeester van PSV vervolgens. "NAC stond defensief goed georganiseerd, maar kreeg voor rust nul mogelijkheden. In de tweede helft waren wij in balbezit minder, maar kregen we wel meer kansen. Ik was blij met het misverstand bij NAC, dat die kans er niet in ging."

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 37e minuut door Dries Mertens gemaakt. De Eindhovense club besloot het duel overigens met tien spelers, omdat Jeremain Lens in blessuretijd zijn tweede gele kaart pakte.


Dries Mertens viert zijn doelpunt (Foto: Pro Shots)