Uitslag Real Madrid - FC Barcelona

In Spanje is vanavond de kraker Real Madrid - FC Barcelona gespeeld. In Madrid werd het 1-3 voor FC Barcelona. De thuisploeg kwam al na 21 seconden op voorsprong door een hele snelle goal van Karim Benzema op aangeven van de Duitser Mesut Özil. Barça kwam in de zesde minuut alweer bijna op gelijke hoogte via een actie van sterspeler Lionel Messi. Zijn schot werd echter gepareerd door Iker Casillas.

De wedstrijd ging vervolgens nagenoeg gelijk op. De Madrilenen kregen in een kort tijdsbestek twee grote kansen. In de achttiende minuut schoot aanvaller Ángel di Maria op doel, keeper Victor Valdes van Barça wist deze bal ternauwernoord uit zijn doel te houden. Drie minuten later was het Portugees Cristiano Ronaldo die een niet te missen kans kreeg. Hij wist de bal echter naast te werken waardoor de voorsprong slechts 1-0 bleef.

Lionel Messi aan de bal (Foto: Pro Shots)

In de dertigste minuut kwam de uitploeg toch op gelijke hoogte. Aanvaller Alexis Sánchez wist vanaf zestien meter de bal achter doelman Casillas te werken. Direct daarna probeerde Barça de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar zonder merkbaar resultaat. De ploegen gingen de rust in met een gelijke stand.

In de tweede helft waren er direct twee kansen voor Cristiano Ronaldo, hij wist er echter geen te verzilveren. Aan de andere kant was het in de 53ste minuut wel raak. Middenvelder Xavi Hérnandez schoot op doel en via het been van Real-verdediger Marcelo verdween de bal in het net. De voorsprong van de Madrilenen werd zo omgebogen in een voorsprong voor FC Barcelona. Barça kreeg daarna meteen weer een grote kans via Messi die echter weer Casillas op zijn pad vond. In de 65ste minuut was het echter wel raak. Nadat wederom Ronaldo een kans om zeep had geholpen voor de Madrilenen kwam uit de tegenaanval een doelpunt. Middenvelder Cesc Fàbregas kopte een voorzet van Dani Alves feilloos binnen en vergrootte zo de voorsprong voor FC Barcelona.

In de 70ste minuut liet Sergio Ramos zijn minder goede kant eens zien. De verdediger van Real gaf Messi een doodschop en kwam er heel goed vanaf met een gele kaart. In de 72ste minuut leek het erop alsof Real de achterstand ging verkleinen, maar Benzema miste het doel op een haar na. Aan het eind van de wedstrijd zette FC Barcelona nog een keer flink aan, maar het bleef 1-3 voor Barça.